ГоловнаРеєстраціяВхід О сліпуче,прекрасне і дике!
Четвер, 28.03.2024, 10:21
Форма входу
Меню сайту

Пошук

Друзі сайту

Світ українського! Українське кіно, музика, кліпи та програми. Волшебная 
любовь The bold and the beautiful Pasionaria Pasionaria КНИГАРНЯ 'Є' - книжковий інтернет-магазин
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2009 » Листопад » 20 » Театральна прем’єра: «Калинова сопілка»
21:51
Театральна прем’єра: «Калинова сопілка»

Вперше на українській сцені – постановка відомої повісті сучасної української письменниці Оксани Забужко «Казка про калинову сопілку». Автор сценічної версії та режисер – Людмила Скрипка – художній керівник Чернівецького академічного музично-драматичного театру ім. О. Кобилянської, добре відома за попередніми інсценізаціями: «Солодка Даруся» (2008), «Ольга» (2008), «Туга за майбутнім» (2009). Режисер втілює фольклорний мотив української казки про дідову дочку і бабину дочку. Саме ця казка і стала фундаментом для філософського oбґрунтування "жіночої трагедії Каїна і Авеля”, в якій визначальну роль відіграв шлюб сили зла з людською душею. Стосунки між сестрами Оленкою та Ганнусею, які поділені на "бабину дочку” і "дідову дочку”, автор подає як історію гріха.

Жорстока казка. Жорстока історія. Тут добро і зло, сльози і сміх – завжди поруч, як і в житті.

Незважаючи на різні перешкоди (криза, карантин) прем’єра все-таки відбудеться 28, 29 листопада. Робота над виставою майже завершена, готуються останні декорації і втілюються найцікавіші сценографічні ідеї. На сцені цього разу буде все і вода, і земля, і вогонь (щоправда, візуальний). Сергій Ридванецький – художник-постановник зробив усе, щоб відтворити містичність та незвичайність драматургічного матеріалу. Дружина Наталка Ридванецька разом з майстринями театрального кравецького цеху – створила різнобарв’я українських народних костюмів.

Хочемо, щоб перша постановка відомого твору Оксани Забужко стала найяскравішою подією цього театрального сезону. Для цього є всі умови, масштабна сценографія Сергія Ридванецького, чудова музика Лілії Юрчук і це все разом з режисерською манерою Людмили Скрипки.
Сестер зіграють знані актриси театру - Крістіна Зборлюкова і Валентина Головко. Їхню матір - засл. арт. України Лариса Попенко, батька – В’ячеслав Стаханов.

Роль Дмитра - "першого хлопця на селі” зіграє новий актор нашого театру, Юрій Кухаренко - випускник Київського театрального університету ім. Карпенка-Карого (курс Валентини Зимньої). До речі, його чернівчани можуть бачити не тільки на сцені, але й на телеекранах у ролі ведучого новин (Чернівецьке державне телебачення). Присутній у виставі і злий дух – "Чорний ангел”, який і поведе головну героїню – Ганнусю на хибну стежку. Чорного ангела зіграє засл. арт. України Мирослав Маковійчук.

Що ж до автора повісті – Оксани Забужко, то письменниця дуже хотіла приїхати на прем’єру, але у неї була раніше запланована поїздка за океан. Тому чекаємо пані Оксану на початку грудня, можливо 12-го.

Продаж квитків уже відкрито. Ціна від 15 до 35 грн. Тож чекаємо усіх 28, 29 листопада у театрі.

http://bukovynaonline.com/kalynova-sopilka-premyera/
Переглядів: 1480 | Додав: Юлія | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

  Copyright MyCorp © 2024
Волшебная 
любовь The bold and the beautiful Pasionaria Pasionaria КНИГАРНЯ 'Є' - книжковий інтернет-магазин Український рейтинг TOP.TOPUA.NET