ГоловнаРеєстраціяВхід О сліпуче,прекрасне і дике!
Четвер, 28.03.2024, 22:57
Форма входу
Меню сайту

Пошук

Друзі сайту

Світ українського! Українське кіно, музика, кліпи та програми. Волшебная 
любовь The bold and the beautiful Pasionaria Pasionaria КНИГАРНЯ 'Є' - книжковий інтернет-магазин
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Архів матеріалів
В Харкові відбулась презентація  нової книги: 

"Оксана Забужко, Юрій Шевельов. Вибране листування на тлі доби.1992-2002

       «Ми всі, наша країна, наша культура, я сама, дуже завинили перед Юрієм Шевельовим, цим видатним мовознавцем, мислителем, Еверестом, на який ми лише починаємо сходити, Україною, якою вона могла би бути», — так Оксана Забужко розпочала 12 січня свій творчий вечір у Харківській обласній філармонії. Цікаво, що захід спочатку не планувався як презентація: харків’яни запросили письменницю на традиційний фестиваль «Різдво у Харкові» як поетесу. Але письменниця сприйняла це запрошення як знак згори і поставила собі і видавництву «Факт» за мету видати до того часу давно обіцяну книгу листування із найвидатнішим, на переконання Забужко, хар ... Читати далі »

Переглядів: 752 | Додав: Юлія | Дата: 13.01.2011 | Коментарі (1)

Відома українська письменниця Оксана Забужко цими днями презентувала в Парижі свій останній роман "Музей покинутих секретів".

В інтерв'ю Бі-Бі-Сі вона розповіла про перші кроки нової книги на міжнародному ринку та виклала своє бачення місця історичної прози в сучасній світовій літературі.

Півтора місяці тому роман Оксани Забужко "Музей покинутих секретів” вийшов у світ німецькою мовою. У вересні його було представлено на Берлінському Міжнародному фестивалі, присвяченому літературі Східної Європи.


Пані Забужко так описує перші кроки своєї нової книги за кордоном: "За ті півтора місяці, що минули з часу презентації, книжка вже встигла потрапити до списку найкращих книжок осені від журналу "Шпігель”, отримати цілу низку прекрасних рецензій, на мій, навіть я б сказала, певною мірою подив, оскільки книжка все-таки достатньо великого обсягу. А німці не аж так зацікавлені Сходом, як вони нас усіх називають, починаючи на Схід від колишньої Берлінської стіни, щоб ковта ... Читати далі »
Переглядів: 727 | Додав: Юлія | Дата: 21.11.2010 | Коментарі (0)

Найбільший в світі онлайн-магазин Amazon видасть англійською мовою роман української письменниці Оксани Забужко Польові дослідження українського сексу, повідомляє КоммерсантЪ-Украина.

Роман буде виданий як на папері, так і в електронному варіанті - спеціально пристосованому для читання з пристрою Amazon Kindle. Паперовий варіант поширюватиметься в усіх крупних магазинах художньої літератури англійською мовою.

Роман Забужко увійшов до списку з шести творів, які Amazon має намір видати наступної весни. До переліку також потрапили романи Донька вішальника Олівера Потча, Границя абсолютної сили Мартіна Реведрадо, Старе місто Ліна Же, Піццикато: викрадання чарівної скрипки Русалки Рех, Пепіта Хіменес Хуана Валери.

У рамках видавничої програми Amazon публікує знакові, проте, невідомі англомовному читачеві твори.

Роман Польові дослідження українського сексу є найвідомішим і найбільш комерційно успішним романом Оксани Забужко. Нагадаємо, що в грудні 2009 року вийш ... Читати далі »
Переглядів: 873 | Додав: Юлія | Дата: 25.09.2010 | Коментарі (0)

Київ, 19 червня, 12.00. Меморіал пам'яті жертв голодоморів в Україні. Не дамо згасити свічу пам'яті

Спочатку трохи передісторії. Коли наш "25%-й президент" покірним диктофончиком повторював у Страсбурзі "награну" йому "кремлівську мелодію" – що Голодомор в Україні "не був геноцидом", бо тоді потерпіли "й інші народи СРСР" (задавись логіка! – а Голокост не був геноцидом, бо потерпіли й інші народи окупованих Гітлером країн?), – він, звісно, навряд чи тямив, що в ті хвилини порушує присягу Президента на вірність Україні. Бо Україна – то не "Вона-Воно-Вони", як придумали "їм" московські політтехнологи. Україна – це спільнота "мертвих, і живих, і ненарожденних", і ніяким указом, голосуванням, підкупом, ані навіть усім золотовалютним запасом планети цього не скасуєш – як не скасовується фізичний закон. Цю спільноту можна обкрадати, але ні в якому разі, за жодних обставин не можна зневажати: перше правило, яке мав би зарубати собі на носі кожен, хто рветься нею "поруліть".

Яну ... Читати далі »
Переглядів: 888 | Додав: Юлія | Дата: 20.06.2010 | Коментарі (0)

Кожне видання творчості Оксани Забужко – це подія. Навіть якщо це поява в новому форматі добре відомих, улюблених речей. Особливо, коли йдеться про такий промовистий формат, як аудіо. У продажу з’явився аудіо-диск із поезією Оксани Забужко, виданий «Фактом» спільно із студією «KWA Sound Production». Вибрані вірші зі збірки "Друга спроба” начитані самою авторкою. Ті, хто чув читання поезії Оксаною Забужко наживо, знають: це магічне дійство. Вона блискуче подає вірші: повністю віддається читанню, робить це майстерно й проникливо. Вишуканий звуковий супровід від Миколи Петровського, Валерія Антонюка поглиблює настрій, але залишається лише тлом. Запис – студійний, але він на 100 відсотків передає неповторну атмосферу під час зустрічей із поеткою. Відчуття граничної щирості, відкритості й легкості поєднується із найглибшим розумінням суті поезії – тої, у яку поринаєш з головою. Тепер прихильники творчості Оксани Забужко можуть залишитись із нею наодинці, не чекаючи на зустріч, які бувают ... Читати далі »

Переглядів: 2150 | Додав: Юлія | Дата: 29.04.2010 | Коментарі (0)

  24 квітня пані Оксана вперше відвідала Чернівці.Зустріч з читачами відбулась в Чернівецькому обласному драматичному театрі ім.О.Кобилянської.Партер театру був майже повністю заповнений(незважаючи на відсутність реклами-одна афіша на книгарні до уваги не береться).На зустрічі була присутня Катерина Ющенко,за підтримки якої відбувся тираж "Музею покинутих секретів".

 Вступна промова пані Оксани головним чином стосувалась виходу диску "Оксана Забужко читає свої вірші" та харківської угоди Януковича-Мєдвєдєва.З приводу останньої пані Оксана зачитала другу частину Диптиху 2008-го року-"Історія,суко..."

 Далі були запитання аудиторії...На питання чи не жалкує пані Оксана про свою позицію щодо останніх виборів Президента України(голосувати проти всіх у другому турі),особливо після харківської угоди,вона відповіла,що не жалкує,а навпаки ще більше утвердилась в ньому.І якби о ... Читати далі »

Переглядів: 851 | Додав: Юлія | Дата: 28.04.2010 | Коментарі (0)

Моральна вартість поразок значно вища за вагу перемог

У нас ніхто не відповідає за сказане. Свобода слова є, але користуємося цим інструментом, як мавпа мікроскопом. Цей вірус цілковитої безвідповідальності ми підхопили в політиків. І це вже повернулося проти нас — маємо повну відсутність правової держави.

Кажуть, вибори відбулися демократично і прекрасно — чудово. Можна скільки завгодно коментувати результати, але висновок із них простий: основна маса населення досі не знає виборчого законодавства, не має так званої освіти виборця. Одна жіночка — мені розповідали — допитувалася, як їй проголосувати проти всіх, чи треба викреслювати прізвища кандидатів? Як же вона здивувалася, коли почула про третю графу! Тобто, у плані поінформованості ціла країна фактично неорана.

Свобода слова у нас — це свавілля. Це мутна вода, в якій ловлять рибку різних мастей шахраї. Це золотий час для остапів бендерів — можна абсолютно все. ... Читати далі »

Переглядів: 1077 | Додав: Юлія | Дата: 05.02.2010 | Коментарі (4)

Вчорашній спецпроект Першого національного називався, нагадаю, – "Демократія по-українськи". А тепер стежимо за руками.

Спочатку це мав бути прямий ефір. Потім виявилося, що – ні, запис, але в режимі реального часу. Вчора ввечері, за дві години перед ефіром, потелефонували й вибачилися: на жаль, пані Оксано, в реальний час не вклалися, на півгодини (!) перебрали, довелося трошки підрізати, Ви ж розумієте...

І "підрізали", мушу сказати, дуже професійно – залишивши в ефірі критичні завваги на адресу тільки одного з кандидатів. Гладенько так вийшло. Гламурненько.

Але найцікавіше сталося потім, коли камери погасли і ми, продовжуючи вже між собою ту саму суперечку щодо теорії "меншого зла", повернулися в гостьову кімнату. П'ятихвилинка замішання при гардеробі, вмикання мобільників, договорювання недоказаного... Застібаючи пальта, інтелігенція рушила до дверей. Аж тут...

БА-БАХ!...

Нога охоронця з розмаху захряпнула з коридора двері просто інтелігенції пере ... Читати далі »
Переглядів: 1024 | Додав: Юлія | Дата: 05.02.2010 | Коментарі (1)


Вперше на українській сцені – постановка відомої повісті сучасної української письменниці Оксани Забужко «Казка про калинову сопілку». Автор сценічної версії та режисер – Людмила Скрипка – художній керівник Чернівецького академічного музично-драматичного театру ім. О. Кобилянської, добре відома за попередніми інсценізаціями: «Солодка Даруся» (2008), «Ольга» (2008), «Туга за майбутнім» (2009). Режисер втілює фольклорний мотив української казки про дідову дочку і бабину дочку. Саме ця казка і стала фундаментом для філософського oбґрунтування "жіночої трагедії Каїна і Авеля”, в якій визначальну роль відіграв шлюб сили зла з людською душею. Стосунки між сестрами Оленкою та Ганнусею, які поділені на "бабину дочку” і "дідову дочку”, автор подає як історію гріха.

Жорстока казка. Жорстока історія. Тут добро і зло, сльози і сміх – завжди поруч, як і в житті.

Незв ... Читати далі »
Переглядів: 1480 | Додав: Юлія | Дата: 20.11.2009 | Коментарі (0)

Звернення інтелектуалів, політиків та громадських діячів України до парламентів, урядів і народів світу

Виникнення України як незалежної демократичної держави в 1991 році стало одним з основних результатів і водночас гарантій завершення глобального протистояння «Схід–Захід», двоподілу Європи та поширення ідеалів свободи й демократії у світі. Україна зробила вагомий внесок у світову та європейську безпеку своєю відмовою від ядерної зброї. При цьому Будапештський Меморандум 1994 року був закріплений відповідними гарантіями держав – членів Ради безпеки ООН. Цей документ поряд з процесами розширення Євросоюзу та Євроатлантичної системи колективної безпеки свого часу відіграв значну роль у зміцненні системи європейської безпеки.

Проте сьогодні важко не побачити недостатню дієздатність цих гарантій. Російське керівництво свідомо взяло курс на демонтаж чинної системи безпеки, ключовим напрямом якого стало прагнення підпорядкувати Україну виконанню геостратегічних інтересів Росії ... Читати далі »
Переглядів: 1111 | Додав: Юлія | Дата: 11.09.2009 | Коментарі (1)

« 1 2 3

  Copyright MyCorp © 2024
Волшебная 
любовь The bold and the beautiful Pasionaria Pasionaria КНИГАРНЯ 'Є' - книжковий інтернет-магазин Український рейтинг TOP.TOPUA.NET