ГоловнаРеєстраціяВхід О сліпуче,прекрасне і дике!
П`ятниця, 19.04.2024, 15:16
Форма входу
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » Оксана Забужко » Особистість » Коротко...
Коротко...
ЮліяДата: Понеділок, 29.12.2008, 14:41 | Повідомлення # 1
Admin
Група: Адміністратори
Повідомлень: 247
Репутація: 0
Статус: Offline
Оксана Забужко зізналася, що з Львовом у неї пов’язані приємні спомини, бо у цьому місті вона має свою «приватну топографію». «Приватна топографія – це коли ти можеш скласти свою мапу міста, коли ти йдеш якоюсь вулицею, і у тебе виникають спогади… Коли я приїжджаю до Львова, у мене відбувається зсув у часі на 60 років», — про це вона розповіла під час дискусії «Львів як місто». Повідомив сьогодні, 14 вересня, кореспондент ЗІКу.
«Львів має для мене приватну топографію, яка плавно переходить у міф. Львів – це місто юності моїх батьків. Місто кінця 40-х початку 50-х, Львів без поляків, але не радянський, радянська була тільки адміністрація. Моя мама завжди просить мене передати вітання Львівському університету, коли я їду в це місто», – сказала Оксана Забужко.

Щодо сучасного бачення Львова іноземцями, то Забужко відповіла: «Думаю, що сьогодні Львів й далі залишається джерелом російського страху як «бандеровский город».
http://zik.com.ua/ua/news/2007/09/14/90271

 
ЮліяДата: Субота, 03.01.2009, 12:30 | Повідомлення # 2
Admin
Група: Адміністратори
Повідомлень: 247
Репутація: 0
Статус: Offline
Новорічні історії від українських письменників. І не тільки
...Оксана Забужко зізнається, що теж завжди загадує щось у новорічну ніч. "І, уявіть собі, вони (бажання) завжди збувалися: навіть коли під Новий 1991-й (страшно смурне було новоріччя!) на українську незалежність "загадала"... - розповіла письменниця "Українській правді. Життя"...

...Оксана Забужко з власного досвіду знає, що у фразі про те, "як зустрінеш Новий рік, так його і проведеш" щось таки є.

"По-різному бувало - а олів’є з телевізором востаннє були ще за часів СРСР!:-)" - відповідає вона на запитання про те, як вона зазвичай зустрічає Новий рік.

"Найбільше ж запам’яталось, як довелося зустрічати Новий рік двічі - раз на літаку через Атлантику, і вдруге, через кілька годин, - вже в Новому Світі. І, між іншим, той рік чітко розділився в мене на два абсолютно різні "періоди піврозпаду" - ніби два різні життя в себе вмістив! Так що поширений забобон - мовляв, "як зустрінеш, так і проведеш" - якісь, видно, підстави під собою таки має... ", - розповіла письменниця.

http://life.pravda.com.ua/wonderful/495a2b880f82d/

 
ЮліяДата: П`ятниця, 23.01.2009, 12:53 | Повідомлення # 3
Admin
Група: Адміністратори
Повідомлень: 247
Репутація: 0
Статус: Offline
Сила і право: Відео з сектора Газа
За цим лінком – дуже повчальне відео.-
http://ru.youtube.com/watch?v....rl=http
Сама я передивилась його тричі – щоб, оговтавшись від першого емоційного шоку, зрештою зрозуміти, "як так вийшло". Як вдалося тендітному палестинському дівчаті голіруч зупинити двох ізраїльських солдатів з автоматами напоготові.

Для тих, хто не знає англійської: вона не каже цим озброєним бардадимам нічого особливого. Звичайні, притомні людські слова, які, напевне, трохи дивно звучать у розпалі бойових дій: "Відступіться! Чому ви це робите? Чому ви в них стріляєте? Ви що, не розумієте, що так не можна робити?" і т.д. Апеляція до здорового глузду, який у людини зі зброєю в руках, та ще й зарядженої мисливським азартом, зазвичай працює погано. Ось це й зветься – ненасильницький опір: апеляція до людського в людині.

Чому вони її послухали, чому зупинилися? Можна, звичайно, припустити, що свою роль відіграла її "американська англійська" (ця дівчина – студентка з Мічігану), і, говори вона те саме по-арабськи, реакція вояків була б, правдоподібно, цілком інакшою: її б автоматично ідентифікували як "противника", не як "третю сторону"... Все так. Але, придивившись до моторики цих солдатів, важко позбутися враження, ніби десь у глибині душі вони й самі відчувають, що роблять "щось не те". Що стріляти по колоні цивільних – справді не найпочесніше заняття для бійців регулярної армії. Що, попри всю дану їм владу сили, право – не на їхньому боці...

Ось поки ця здатність інтуїтивно-відрухово, до всякого розмислу розрізняти силу і право не затерлася в нас, гомо сапієнсах, остаточно, – доти у людства є надія: доти можна лишатись оптимістами й твердити, що не все ще так погано в цьому нашому, хоча ох і не найкращому, зі світів...
http://blogs.pravda.com.ua/authors/zabuzhko/4965eee08a80b/

 
ЮліяДата: Субота, 14.02.2009, 16:18 | Повідомлення # 4
Admin
Група: Адміністратори
Повідомлень: 247
Репутація: 0
Статус: Offline
Оксана Забужко-Ірену Карпу:

— Погортала і відклала. Думаю, її творчість треба оцінювати лиш за критеріями шоу-бізнесу. Вона стрибає по сцені, знімається в порнусі, потім пише щось подібне. Підліткам таке подобається. Карпа знайшла свою аудиторію і ключ до неї. Не кожен письменник може цим похвалитися.
http://gazeta.ua/index.php?&id=282352

 
ЮліяДата: Неділя, 15.02.2009, 18:38 | Повідомлення # 5
Admin
Група: Адміністратори
Повідомлень: 247
Репутація: 0
Статус: Offline
Оксана Забужко згадуючи свою божевільну драму, запевняє, що це дійсно було кохання.

- Моє перше кохання прийшло у 8 років. "Об'єкт" був на 10 років старший і ходив до моєї мами на заняття з літератури - вона готувала його до вступних іспитів в університет. Щоразу, як він приходив, я норовила прослизнути в кімнату, де вони працювали, і вмоститись буцімто й собі над книжкою - насправді ловлячи кожне слово з розкалатаним серцем.

Нещасливих кохань, на моє переконання, не буває. А от драма - була: одного дня я довідалася, що в нього є дівчинка - ровесниця-однокласниця (мене закохані в мене однокласники на той час нітрохи не цікавили!). Уражена була доглибно, спершу навіть повірити не могла - як?! Я ж так із ним кокетувала, і він так мені всміхався, навіть кілька разів поважно зі мною розмовляв.

Гадаю, весь цей сюжет сам собою достатньо божевільний. Але на емоційному рівні беручи - то справді було перше кохання, без жартів!
http://life.pravda.com.ua/private/49955f19aab21/

 
ЮліяДата: Субота, 11.04.2009, 22:32 | Повідомлення # 6
Admin
Група: Адміністратори
Повідомлень: 247
Репутація: 0
Статус: Offline
Оксана Забужко завітала до Дніпропетровська. Як пише АртВертеп, на творчий вечір письменниці зібралася ціла зала місцевого Палацу піонерів.

Чимало знайшлося й журналістів, які прийшли на прес-конференцію авторки «Польових досліджень українського сексу» із запитаннями про літературу, інтелектуальну власність, згадали й про мовне питання.

Звичайно, не обійшли увагою найактуальнішу на сьогодні соціальну тему. "Нинішня криза. Вона в головах, чи в кишенях?" - поцікавилися журналісти. "В головах звичайно..." , - відповіла пані Забужко і уточнила - "Я думаю, ми всі розуміємо, в чиїх. У автомобілістів є таке поняття «козліть» на дорогах. Це коли хтось порушує правила, демонструючи, що він крутий, бо у нього крутая тачка, і він нахабно і цинічно порушує правила. Є така неписана етика, неписаний дорожний кодекс – того, хто «козліт» на дорозі, будь-який може наздогнати і побити йому пику. Ну так от, люди, які вдають, що цією країною правлять, вони нас усіх «козлять». Правила та закони вони пишуть для себе, і в результаті маємо те, що маємо, як сказав один з них. Звідси й криза".

http://culture.unian.net/ukr/detail/187273

 
ЮліяДата: Неділя, 24.01.2010, 11:21 | Повідомлення # 7
Admin
Група: Адміністратори
Повідомлень: 247
Репутація: 0
Статус: Offline
Передвиборче: Дві цитати, з епіграфом і постскриптумом
Епіграф:

- Підеш на вибори?

- Піду. І тобі раджу. Бо як не підем, то ці точно будуть останні...

(З підслуханої розмови)

ЦИТАТА ПЕРША. З мого інтерв"ю журналові "Корреспондент" (у наступному номері).

- Страна сейчас в предвыборной лихорадке, и, что хуже всего, мало кто верит, что после выборов ей станет лучше. Вы на это надеетесь?

Это с чего же вдруг нам должно стать лучше? "По щучьему веленью, по нашему хотенью"? В 1991-м мы перешли од советского криминального государства к национальному "огосударствленному криминалу", в 2004-м была попытка гражданского общества избавиться от этой раковой опухоли одной мощной "встряской" – Майданом, – но одной встряской такие болезни, увы, не лечатся, а к системному "лечению" страна оказалась неготова... А ныне эпоха власти криминала во всем постсоветском блоке неотвратимо приближается к своему историческому финалу – по той простой причине, что нельзя бесконечно грабить страну, ничего при этом не создавая, – и нам суждено наблюдать самое гнусное зрелище из всех возможных со времен упадка Римской империи – агонию криминала у власти. Это весьма драматичный период, и к нему надо быть готовым. Так что в ближайшем будущем может быть только хуже, вопрос – насколько именно.

- Ваш прогноз – какое будущее ожидает Украину – по крайней мере в ближайшие пять лет.

При "президенте Тимошенко" – несколько лет безумия и полный коллапс, при "президенте Януковиче" – несколько лет стагнации и медленное гниение.

ЦИТАТА ДРУГА – не моя: прислали лінк. Спасибі автору за цей пост – як на мене, це найпромовистіший Голос Громадянина, який у ці дні пролунав в українському інтернеті.

P.S. І я також голосуватиму за Ющенка – попри всі його прорахунки, хронічну вкраїнську неповороткість та невміння добирати кадри. З тієї ж самої причини голосуватиму, що й автор посту.

З тієї самої, що й у 2004-му: щоб ці вибори не стали останніми, на яких ми ще можемо вибирати. Щоб моя країна отримала фору в часі – шанс хай як болісно й трудно, раз у раз оступаючись і набиваючи гулі, розвиватися, все-таки, вільно і самостійно: не по команді безумних кремлівських карликів. Шанс їй іще трохи підрости, змужніти... І виростити нових політиків.

Це все, що я можу зробити для моєї країни 17 січня.
http://blogs.pravda.com.ua/authors/zabuzhko/4b4ddd842787a/

 
ЮліяДата: П`ятниця, 05.02.2010, 18:50 | Повідомлення # 8
Admin
Група: Адміністратори
Повідомлень: 247
Репутація: 0
Статус: Offline
Вінні-Пух — перший герой книжки, з яким я себе ідентифікувала, бо він теж писав вірші. Але герой мультфільму мене розчарував. Бридка коричнева клякса-ведмідь голосом Леонова горлав щось схоже на тодішні ”пионерские речевки”. Той Вінні-Пух був радянським. Згадайте, як він брутально поводився в гостях у інтелігентного Кролика. Це цілком виражало його пролетарське походження
http://gazeta.ua/index.php?id=319360
 
ЮліяДата: Неділя, 20.06.2010, 12:24 | Повідомлення # 9
Admin
Група: Адміністратори
Повідомлень: 247
Репутація: 0
Статус: Offline
Кшиштоф Занусси, режиссер: «Книгами Забужко в Польше зачитываются»
— Если говорить о том, почему это мероприятие не торопятся посетить издатели, то здесь все объясняется просто. Издатели всегда идут вслед за спросом, и если они почувствуют, что есть перспектива прибыли, то непременно придут. Если говорить об украинской литературе, то я поражен, какой популярностью она пользуется в Польше. К примеру, книгами Оксаны Забужко у нас просто зачитываются, по ним ставят спектакли. Безумно популярны среди «продвинутой» польской читательской аудитории Юрий Андрухович, Мария Матиос и другие. Знаете, чего вам, украинцам, не хватает? Чувства гордости за свою речь, за свое слово. За себя нужно бороться. Потому что язык — это главное, что отличает одну нацию от другой.
http://vvnews.info/analyti....er.html
 
МурзикДата: П`ятниця, 13.04.2018, 23:24 | Повідомлення # 10
Рядовий
Група: Користувачі
Повідомлень: 6
Репутація: 0
Статус: Offline
верно

Додано (25.07.2018, 16:07)
---------------------------------------------
Вот как

 
Форум » Оксана Забужко » Особистість » Коротко...
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:


  Copyright MyCorp © 2024
Волшебная 
любовь The bold and the beautiful Pasionaria Pasionaria КНИГАРНЯ 'Є' - книжковий інтернет-магазин Український рейтинг TOP.TOPUA.NET