ГоловнаРеєстраціяВхід О сліпуче,прекрасне і дике!
П`ятниця, 29.03.2024, 16:23
Форма входу
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » Віктор Ющенко » Віктор Ющенко » Промови.Виступи
Промови.Виступи
ЮліяДата: Неділя, 27.03.2011, 16:46 | Повідомлення # 1
Admin
Група: Адміністратори
Повідомлень: 247
Репутація: 0
Статус: Offline
Повний текст виступу Віктора Ющенка на Майдані Незалежності 22 листопада 2004 року
Дорогі брати і сестри!

Я прошу вибачити кожного із Вас, що сьогодні замість величавого національного свята ми ще чіпляємося на цих горбах для того, щоб продемонструвати одне – воля народу незламна, вибір виборця святий і ніхто його не може сплюндрувати. Я хочу сказати, що у кожної нації є зламні часи. Можливо, ми сьогодні займаємося тим, чим повинні були займатися в 1991 році. Але на нас випала місія, шановні друзі, зробити свою роботу.

Я знаю, що моя країна сьогодні переживає надзвичайно складні часи. Можливо, драматичні часи. Я знаю, що сьогодні твориться велике зло у моїй країні для того, щоб продовжити панування злочинців. Те панування, яке 14 років із дня до дня було на цій землі. Ми сподівалися, що чесно проведені демократичні вибори поставлять демократичну крапку між вибором минулого й майбутнього, ми сподівалися, що влада знайде той аргумент до свого народу, який дасть можливість мирно, з порозумінням, в єдності дати відповідь на ключовий момент – як минуле відділити від майбутнього, як зло відділити від добра. Але цього не вийшло.

З одної сторони, мої дорогі українці, я хочу вам твердо заявити – ми з вами перемогли, переміг український народ. Я не буду говорити про різні екзит-поли, ми говоримо на базі реального волевиявлення людей. Ми перемогли. І крапка. Сьогодні ще йде дискусія в ЦВК, іде сценарій, по якому 10 днів тому мордували українську націю. Коли з кожним днем під килимом формувалася брехня, 10 днів обдурювався український народ відносно переможців першого туру, бо вони будуть працювати виключно по заданій манері – любою ціною зробити в певну годину фальсифікацію. Якщо ця фальсифікація не допоможе – іти силовим варіантом, аж до відміни виборів.

Шановні друзі! Сьогодні є той момент, коли ми повинні продемонструвати, що ми єдині, що ми укупі. Я хотів би всіх вас закликати, незалежно від того, де Ви родилися – чи в Києві, чи на Донеччині, чи на Полтавщині, чи на Вінниччині. Друзі, можна захистити народний вибір. І тому я хотів би перед вами ще раз і ще раз сказати те, що в цю ніч було найбільш гвалтівливим по відношенню до виборця, до українського народу. Звичайно, ми чекали фальсифікацій, звичайно, ми чекали, що цей народ буде ця влада дурити, що декілька днів тому прем’єр-міністр казав: «Виктор Андреевич! Вы помните, новая власть уже есть. Нас никто оттуда уже не выдавить». Знайте – Вас звідти видавлять, видавлять мільйони, десятки мільйонів чесних виборців України. Але коли сьогодні, отримавши повідомлення аналітиків, штабів, політологів, я вчитувався в рядки тих порушень, тотальних порушень, які відбулися в Луганській, Донецькій, Харківській, Полтавській області – ви знаєте, голова не хоче сприймати, розум відмовляється сприймати той рівень злочинності, фальсифікації, який допущений на цій території. Перше питання – це стосується явки виборців. У Донеччині на кожній третій дільниці явка була більше 100%. В Луганську у Перевальському районі, 109 округ, 135 дільниця, проголосувало 101,25%. У 114 окрузі на 148 дільниці проголосувало ще більше – 102,98%. 89 дільниця – ситуація подібна, але ще краща – там проголосувало 104,74%.

Шановні друзі! У Біловольскому районі із 20 893 виборців проголосувало 20 790 осіб, що становить 99,79%, і з них за Януковича – 98,70%.

Станом на 20.00 21 листопада на Луганщині проголосувало 81% виборців. За даними, які знаходяться в ЦВК, – 88%. 7% фальсифікації по явці, очевидна, конкретна система вбивання, яка відбулася тільки по одній позиції – позиції явки. Такі махінації відбувалися після того, як збільшиться кількість дільниць в області. При особистій участі міліції були вигнані всі спостерігачі з дільниць, представники преси, у бій пішли всілякі методи – залякування, викрадення, побиття, незаконні затримування на міліцейських дільницях, окрім того, у більшості активістів Ющенка були відібрані диктофони, касети, матеріали, розбиті відеокамери, фотоапарати, знищені плівки із зафіксованими на них порушеннями, забрані особисті речі, гроші тощо.

На Донеччині, після того, як закінчились вибори, зафіксована була явка 78%. Я хочу підкреслити – після завершення виборів явка була 78%. Чотири години після цього були оприлюднені інші результати, де явка підскочила до 96%. Коли я пізно вечері пішов учора до голови ЦВК і задав одне запитання: «Сергій Васильович, доки після закінчення виборів явка буде рости в Луганську, Донецьку, Харкові, Полтаві?» Голова ЦВК сказав, що ще декілька годин, очевидно, будуть такі факти. Мені цієї відповіді було достатньо для того, щоб зрозуміти, що сьогодні ЦВК пішло дорогою маніпуляції. Друга проблема, чітко яку ми ставили на виборах – це відкріпні скрині. Всі розуміють, що на кожній дільниці є один, можливо, два відсотки людей, які здали заяви для того, щоб з відкріпними скринями до них прийшли члени дільничних комісій. Але скажіть мені, друзі, будь-ласка, як трапилося, що по Миколаївській області 35% усіх виборців, які прийняли участь, голосували вдома? Це не фальсифікація? Практично в кожному випадку не були допущені спостерігачі від блоку наших політичних сил. У більшості випадків, як ви розумієте, ніхто ні до якого дому не їздив. Все відбувалося в приміщеннях влади – всі маніпуляції здійснювалися за відкріпними талонами.

Ми стали свідками фальсифікацій за відкріпними талонами, яких було видруковано більше в десятки разів, аніж у першому турі. Коли десятки поїздів, сформовані Кірпою, ганяють по всій Україні, щоб кожний із так званих виборців по відкріпних талонах у тій чи іншій області міг проголосувати по 5-6 дільницях. Хіба це не ганьба цій владі, друзі?

А відношення Президента України до того Закону, який напередодні прийняв парламент України? Парламент ставив за мету мінімізувати фальсифікацію по відкріпним талонам. Цей закон був підтриманий більшістю, але Президент його не підписав. Він як Понтій Пилат умив руки.

Ми не можемо мовчати про фальсифікації, які трапилися в Донецькій, Луганській, Сумській, Кіровоградській, Полтавській, Миколаївській областях. Декілька днів тому, виступаючи у засобах масової інформації, Олександр Олександрович давав свідчення, як за оперативними даними у Донецьку вже розроблялася ситуація, при якій після 20.00 на ДВК не повинно бути жодного спостерігача – ні національного, ні міжнародного. Із членів комісії повинні бути виключені представники опозиційних сил – бо ми їм заважаємо, як у 1936 році учив робити «подсчёт голосов« Йосип Віссаріонович Сталін. Не важливо було у Донецьку, як проголосує народ, було важливо, при яких обставинах будуть рахувати голоси і фальшувати результати виборів. Я знаю, як на моїй рідній Сумщині, у Конотопі, фізично творилося насилля над дітьми, де люди втрачали здоров’я, де люди мають побої, де люди, які по обов’язкам своїм повинні були бути на засіданні комісії ДВК, туди просто не були допущені. У Донецькій області, члени моєї команди, спостерігачі, показуючи посвідчення, що вони є члени ДВК, не могли потрапити на засідання комісії. Їм бритоголові пацани кажуть: «Там уже все есть. Больше мест нет«.

Але, шановні друзі, я кажу це не для того, щоб у нас опустилися руки, щоб ми подумали, що вони нас можуть перемогти. Цього не буде. Тому, не дивлячись на все це, я хочу заявити, і щоб про це почула вся Україна, – ми здатні захистити право виборця! І тому сьогодні ми вимагаємо скасування результатів виборів по Луганській і Донецькій областях, зокрема там, де були не допущені до роботи комісій представники опозиційних блоків і партій. Скасування результатів дільничних виборчих комісій там, де були вигнані спостерігачі – як національні, так і міжнародні. Ми вимагаємо скасування виборів по тим виборчим дільницям, де «на дому« проголосувало більше 10% виборців. Ми вимагаємо скасування виборів там, де за відкріпними талонами проголосувало більше 4%. Це за межею здорового глузду, це явна фальсифікація, це заперечення прав людей на чесні вибори.

Ми сьогодні вимагаємо відкриття позачергового засідання Верховної Ради, на якому розглянути питання виборів 21 листопада, і висловлюємо недовіру ЦВК. Ми заявляємо, що ЦВК стала пасивним, а в деяких випадках активним учасником маніпуляцій чи фальшування результатів виборів. Ми не віримо Центральній виборчій комісії.

Ми звертаємося до представників світової громадськості – зараз тут присутній не один десяток телекамер з різних засобів масової інформації різних країн. Шановні колеги журналісти! Ми звертаємося до вас, зокрема, до західних засобів масової інформації. Донести правду відносно того, що твориться на виборах Президента України, що твориться в роботі ЦВК, що коїться на виборчих дільницях у містах. Це йде масове тотальне фальшування. Ми звертаємося до правоохоронців. Ми звертаємось до громадян України. Підтримайте, шановні друзі, всенародний рух опору. Ми повинні своєю монолітністю, своєю присутністю попередити – ми сюди прийшли серйозно і надовго.

Я звертаюся до активістів опозиційних сил – прийшов час, друзі, розбивати по всьому Хрещатику наметові містечка, готуватися до акцій протесту. Я просив би сьогодні тих людей, які задіяні та дають технічні консультації по розміщенню наметів, тих, кому вони належать, розпочати цю роботу. Ми повинні підготуватись, шановні друзі, що з нашою столицею в унісон заспівають всі області України. У кожному обласному центру повинно розбитись наметове містечко під гаслами опозиційних сил. Ми приступаємо, шановні друзі, до організованого громадського руху опору «За чесні вибори в Україні«.

І тому у виборчому штабі опозиційних сил щойно був створений постійно діючий комітет по захисту волі народу.

Шановні друзі, я переконаний, що ми, як чесний народ, переживемо цей складний іспит, доб’ємося перемоги, яку визнає влада. Тому я хочу звернутися до кожного із вас і сказати: «Мої дорогі друзі, не розходьтесь! Будьте на Майдані. До нас з усієї України на поїздах, автомобілях, літаках їдуть та ідуть десятки тисяч людей.

Тому, шановні друзі, ми перш за все повинні зуміти – залишитись на Хрещатику, розбити палатки та бути готовими до роботи у цих складних умовах. Тому збережіть цей дух, який у вас зараз є, бо вашими вустами зараз говорить ваша Віра, а це – головне, що дає сили.

Слава Україні!
Слава Господу Богу!
http://yuschenko.com.ua/povnij-....zhnosti

 
Форум » Віктор Ющенко » Віктор Ющенко » Промови.Виступи
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:


  Copyright MyCorp © 2024
Волшебная 
любовь The bold and the beautiful Pasionaria Pasionaria КНИГАРНЯ 'Є' - книжковий інтернет-магазин Український рейтинг TOP.TOPUA.NET